Amersfoort, 26 juli 2022

De prijsstijgingen die de afgelopen periode in Nederland actueel zijn, zullen ook van invloed zijn op de prijzen van kerstpakketten en andere eindejaargeschenken. Hiervoor waarschuwt de coöperatieve vereniging WGDP, die jaarlijks de geschenkpakkettenbeurs (GéPéBé) organiseert en een groot aantal leden binnen de geschenkpakkettenbranche heeft. Om werknemers een waardering te kunnen geven die vergelijkbaar is met voorgaande jaren wordt geadviseerd om het budget voor het kerstgeschenk bij te stellen.

Door stijgingen van prijzen van onder andere brandstof, energie, arbeid, grondstoffen en verpakkingsmaterialen worden ook binnen de geschenkpakkettenbranche prijsverhogingen doorgevoerd. Zowel op food als op non-food artikelen. Dit resulteert in een andere rekensom voor het kerstpakket.

Vanuit gerenommeerde bedrijven vanuit de markt: “De budgetten voor het kerstpakket zijn bij veel bedrijven al jaren hetzelfde. Wij merken dat deze budgetten voor 2022 niet zijn aangepast door werkgevers. Terwijl de prijzen voor de onderdelen van het pakket wel zijn gestegen. Dat betekent dat de werknemer dit jaar mogelijk een geschenk van mindere grootte of aangepaste samenstelling zal ontvangen. Dat in een tijd waarin elke medewerker juist extra veel waardering verdient. Dat lijkt ons een gemiste kans.”

WGDP adviseert werkgevers om tijdig het budget voor het eindejaargeschenk aan te passen aan de wijzigende omstandigheden. Mocht dat voor 2022 niet meer mogelijk zijn, dan kan het alvast een aandachtspunt zijn voor 2023.

Over WGDP – GéPéBé 

De coöperatieve vereniging WGDP is de verantwoordelijke organisator van de geschenkpakkettenbeurs GéPéBé die jaarlijks in het voorjaar in het Autotron Rosmalen (NL) wordt gehouden. Dit gezamenlijke initiatief is al meer dan 30 jaar een succes, mede door de informele wijze waarop leveranciers vóór en samenstellers ván kerstpakketten met elkaar omgaan. 

Voor meer informatie: GéPéBé E-mail: info@gepebe.nl 

Download nieuwsbericht in pdf.